احمد كلانترنژاد - دبیر علوم تجربی
علمی - آموزشی - كمك درسی
درباره وبلاگ


سلام - من احمد كلانترنژاد فوق لیسانس زمین شناسی و دبیر علوم تجربی ناحیه 6 مشهد مقدس به شما خوش آمد می گویم . این وبلاگ در جهت كمك به تدریس آسان علوم تجربی و استفاده دانش آموزان و همكاران طراحی شده است و استفاده از مطالب با ذكر منبع آزاد است.در این مسیر منتظر ارائه پیشنهادها یا انتقادات سازنده تان هستم . با مراجعه به قسمت ابزار مترجم این وبلاگ می توانید مطالب آن را به 36 زبان زنده دنیا ترجمه و مطالعه نمایید.

مدیر وبلاگ : احمد كلانترنژاد
نظرسنجی
دوست دارید چگونه مطالبی در وبلاگ منتشر گردد؟








سه شنبه نوزدهم اسفند 1393 :: نویسنده : احمد كلانترنژاد
در طب و دارو سازی سنتی ،زنجبیل دارای طبیعتی گرم و برای برطرف کردن نفخ و ترش کردن ناشی از سردی و رطوبت معده مفید است و توصیه می شود که پودرش را همراه با عسل هر روز با،یا بعد از غذا میل کنید. مصلح زنجبیل عسل یا روغن بادام شیرین است.
اندیشمندان برای برطرف کردن معضل بیماری های التهابی،مخصوصا التهاب و درد مفاصل، استفاده از زنجبیل را به شکل های مختلف خوراکی و موضعی توصیه کرده اند.
زنجبیل بهترین دارو برای نفخ و جلوگیری از تهوع در بیماری مسافرت و حتی تهوع در زمان بارداری است.زنجبیل دارای ترکیبات فعالی است که در تحقیقات بالینی جدید نشان داده شده که قادر است تابا غیر فعال کردن ترکیبات التهاب زا در بدن آثاری بهتر از دارو داروهای ضد التهاب غیر استروییدی مانند آسپرین نسان دهند.همچنین تحقیقات بالینی موازی دیگری نیز نشان داده اند که عصاره آن توانسته است قوی تر از دیمن هیدرینات،تهوع بیماری مسافرت و حتی بیماران تحت شیمی درمانی را کنترل کند .
تحقیقات پیشرفته تری مشخص کرده اند که عصاره زنجبیل می تواند یک عامل طبیعی برای افزایش قدرت سیستم ایمنی و بالا بردن سوخت و ساز بدن باشد و به عنوان یک آنتی اکسیدان قوی،از فعالیت های مخرب رادیکال های آزاد هم جلوگیری کند بنابراین می تواند به راحتی در برطرف کردن درد مفاصل،دردهای عضلانی،آرتروز،تهوع زمان مسافرت و بارداری یا دروان شیمی درمانی،نفخ گوارشی و هم چنین به عنوان یک آنتی اکسیدان موثر، عمل کند.

تازه یا پودری ؟؟؟
اگر بتوانید انواع تازه آنرا مصرف کنید بهتر است ولی انواع پودر شده آن هم میتواند به راحتی مصرف شود.
البته به شرط آنکه آن را از میان محصولات دارای نشان و پروانه های معتبر بهداشتی تهیه کرده باشید و خرید فله ای از ظرف های باز و در معرض آلودگی محیطی را به هیچ وجه توصیه نمی کنیم.

مقدار مجاز مصرف
مقدار مجاز و معمولی زنجبیل در طول روزحدود 250میلی گرم تا یک گرم است .

نحوه نگهداری و مصرف
در شکل های تازه آن،مقدار زیادی آب وجود دارد و وقتی این آب را از دست بدهد ریش ریش می شود ولی در این حالت هم قابل استفاده است و می توانید آن را پودر کنید و در غذا بریزید با عسل مصرف کنید،دم کنید،بنوشید یا در تهیه شربت از آن استفاده کنید.

**زنجبیل برای مبتلایان به سنگ کیسه صفرا خطر دارد**
به دلیل طبع گرمی که دارد ممکن است در برخی افراد ایجاد حساسیت کند.مصرف زنجبیل می تواند با داروهای ضد انعقاد،ضد دیابت و ضد فشار خون تداخل کم تا متوسط داشته باشد.استفاده از آن در غذای افرادی که دچار سنگ کیسه صفرا هستند باعث تشدید مشکلشان می شود بنابراین این افراد یا مصرف کنندگان از داروهای نام برده باید با احتیاط بیشتری و تحت نظر پزشک مصرف کنند .
اگر پس از مصرف زنجبیل دچار تنگی نفس،خشکی غیر معمول لب ها،گرفتگی گلو یا بلع غذا و گرگرفتگی شدید بلافاصله با پزشکتان مشورت کنید .



نوع مطلب : زیست شناسی، دانستنی های عمومی، 
برچسب ها :
لینک های مرتبط :
چهارشنبه سیزدهم اسفند 1393 :: نویسنده : احمد كلانترنژاد
الو خشک: میان وعده ای برای استخوان ها

افزودن آلو خشک به وعده‌های غذایی روزانه موجب افزایش تراکم بافت استخوانی می‌شود.تحقیقات متخصصان نشان می‌دهد که مصرف آلو خشک در وعده‌های غذایی روزانه موجب تغییرات شگرف در استحکام و افزایش تراکم بافت استخوانی بدن افراد می‌شود.آلو خشک خواص بسیار زیادی برای بدن از جمله رفع یبوست داشته و یکی از بهترین مواد غذایی برای داشتن استخوانهای سالم است.همچنین آلو حاوی بتاکاروتن است که در پیشگیری از اختلالات بینایی بسیار موثر است. مصرف بیش از حد آلو در افرادی که دستگاه گوارش ضعیف دارند موجب سوزش معده و حتی بروز اسهال می‌شود.




نوع مطلب : زیست شناسی، دانستنی های عمومی، درسی - علوم هفتم متوسطه، 
برچسب ها :
لینک های مرتبط :

غارهای خیره کننده و اسرار آمیز تنها در افسانه ها یا فیلم های ترسناک پیدا نمیشن، بلکه خیلی از اونها رو میشه در بکرترین مناطق طبیعی اروپا، آسیا و آمریکای شمالی پیدا کرد.

بعضی از این غارها به موقع جاری شدن آب از لا به لای شکاف سنگ های آهک به وجود میاد. سنگ آهک در کنار آب، ذره ذره تحلیل میره و باعث ایجاد دهانه ها و شکاف های عمیق تر میشه. بعد از گذر میلیون ها سال، این شکاف ها و سنگ آهکی که از قبل به جا مونده، غارهای شگفت انگیزی رو تشکیل میدن. غارهای دیگه ای هم وجود دارن که در طول میلیون ها سال توسط آب دریا و یا دریاچه ها تشکیل شدند.

اگه با دیدن این مطلب هیجان زده شدید و دلتون خواست هر چه سریع تر به هر کدوم از این غارهای طبیعی سر بزنید، کمی دست نگه دارید. خیلی از این غارها، مثل غار فرایا ناکون در تایلند، برای عموم باز هستند، اما برای دیدن اکثر غارهای دیگه، باید جزو ماجراجوهای آموزش دیده باشید و از قبل نکاتی رو یاد گرفته باشید. 

این شما و این هم ۱۵ غار شگفت انگیز جهان که به دست طبیعت درست شدند.



عکس ها و ادامه مطلب را در اینجا ببینید .


نوع مطلب : درسی - علوم هفتم متوسطه، زمین شناسی، دانستنی های عمومی، 
برچسب ها :
لینک های مرتبط :


باقلا از جمله مواد غذایی است که دارای موادی به نام «ویسین» یا «کوویسین» است که در مجرای گوارش و طی فرآیندهای شیمیایی عمل هضم، به «دی ویسین» و «ایزور امیل» تبدیل می‌شوند.این مواد از اکسیدان‌های قوی محسوب می‌شوند، بنابراین به محض تماس با غشای گلبول قرمز در افرادی که کمبود آنزیم گلوکز 6 فسفات دهیدروژناز را دارند، آن را منهدم کرده و گلبول قرمز از بین می‌رود و شخص به فاویسم مبتلا می‌شود. فاویسم در بعضی موارد، عوارض خیلی شدید و مهلکی ایجاد می‌کند که خوردن باقلای تازه را با ترس همراه می‌کند. این بیماری می‌تواند با بوییدن گل و گرده‌های باقلا نیز به وجود آید. نه تنها باقلا، بلکه برخی داروها مانند آسپیرین با دوز بالا، داروهای ضدمالاریا، برخی آنتی بیوتیک ها، نفتالین، حنا و عوامل عفونی می‌توانند گلبول‌های قرمز را تخریب کنند. افرادی که با کمبود آنزیم فوق مواجه هستند، علائم ناشی از بیماری فاویسم را 24 تا 48 ساعت پس از مصرف باقلای تازه و داروهای مذکور بروز خواهند داد. همولیز گلبول‌های قرمز در مبتلایان به فاویسم، باعث بروز یک نوع کم خونی به نام کم خونی همولیتیک می‌شود.




نوع مطلب : درسی - علوم هفتم متوسطه، زیست شناسی، دانستنی های عمومی، 
برچسب ها :
لینک های مرتبط :


آمار وبلاگ
  • کل بازدید :
  • بازدید امروز :
  • بازدید دیروز :
  • بازدید این ماه :
  • بازدید ماه قبل :
  • تعداد نویسندگان :
  • تعداد کل پست ها :
  • آخرین بازدید :
  • آخرین بروز رسانی :
free counters