تبلیغات
احمد كلانترنژاد - دبیر علوم تجربی - خواص شگفت انگیز زنجبیل و فواید جادویی آن برای درمان انواع بیماری ها
 
احمد كلانترنژاد - دبیر علوم تجربی
علمی - آموزشی - كمك درسی
درباره وبلاگ


سلام - من احمد كلانترنژاد فوق لیسانس زمین شناسی و دبیر علوم تجربی ناحیه 6 مشهد مقدس به شما خوش آمد می گویم . این وبلاگ در جهت كمك به تدریس آسان علوم تجربی و استفاده دانش آموزان و همكاران طراحی شده است و استفاده از مطالب با ذكر منبع آزاد است.در این مسیر منتظر ارائه پیشنهادها یا انتقادات سازنده تان هستم . با مراجعه به قسمت ابزار مترجم این وبلاگ می توانید مطالب آن را به 36 زبان زنده دنیا ترجمه و مطالعه نمایید.

مدیر وبلاگ : احمد كلانترنژاد
مطالب اخیر
نظرسنجی
دوست دارید چگونه مطالبی در وبلاگ منتشر گردد؟








زنجبیل از مواد غذایی شگفت آور با خواص بی نظیر است که امروزه در سراسر نقاط جهان استفاده می شود. زنجبیل از خانواده گیاهانی مانند زردچوبه و هل است و ریشه آن دارای فواید عالی در زمینه پزشکی، درمانی و تغذیه می باشد.
این گیاه برای درمان بسیاری از بیماری ها از جمله بیماری های قلبی، مشکلات سیستم گوارش و سیستم ایمنی به کار می رود و در کاهش وزن، کنترل دیابت و پیشگیری از انواع عفونت ها تاثیر مثبتی دارد.

چینی ها و سرخپوستان از حدود 4700 سال پیش از زنجبیل برای درمان بسیاری از بیماری ها استفاده می کردند. همچنین در امپراتوری بزرگ روم از دیرباز به دلیل خواص دارویی ، از جمله کالاهای با ارزش برای تجارت محسوب می شده است.
در ریشه زنجبیل 115 عنصر شیمیایی مختلف وجود دارد. فواید و خواص درمانی ماده روغنی در ریشه آن، به عنوان آنتی اکسیدان و ضدالتهاب قوی شناخته شده است.

زنجبیل گیاه دارویی برای درمان بیماری ها

خواص درمانی زنجبیل

با توجه به خواص بی نظیر این گیاه معجزه آسا، در ادامه به تعدادی از فواید و مزایای زنجبیل برای سلامتی اشاره خواهیم کرد. با پرشین استار همراه باشید.

1- پیشگیری از سکته مغزی و بیماری های قلبی

سکته مغزی و بیماری های قلبی دو عامل رایج مرگ و میر افراد در جهان می باشد. مصرف منظم زنجبیل، مخصوصا اگر با مواد دیگری همچون سیر و پیاز ( که خاصیت ضد انقعاد خون دارند) همراه شود، از بروز بیماری های قلبی و سکته پیشگیری می کند.

2- درمان سوهاضمه و تهوع

اگر دچار درد ساده شکمی یا تهوع صبحگاهی یا بارداری هستید، زنجبیل مصرف کنید! هزاران سال است که زنجبیل به عنوان یک هضم کننده موثر و برای درمان طبیعی تهوع مورد استفاده قرار گرفته است. تحقیقات نشان می دهد سه کپسول زنجبیل ( در مجموع 1.2 گرم) می تواند در درمان افراد مبتلا به دیس پپسی اثر مثبت داشته باشد.
زنجبیل عضلات معده در نزدیکی روده کوچک را شل کرده و به هضم مواد غذایی کمک می کند. به همین دلیل برای رفع نفخ، یبوست و سایر اختلالات دستگاه گوارش بسیار مفید بوده و باعث کاهش تهوع در افرادی می شود که در حال گذراندن دوره شیمی درمانی می باشند. لازم به ذکر است اثر زنجبیل فقط بین 6 تا 24 ساعت اول پس از شیمی درمانی باقی می ماند.
مصرف ریشه زنجبیل، نوشیدن آب زنجبیل تازه و استنشاق اسانس زنجبیل همگی روش های موثر برای درمان و رفع اختلالات معده می باشد.

3- بهبود عملکرد تنفسی و سیستم ایمنی بدن

زنجبیل از جمله گیاهانی است که از مدت ها قبل برای تقویت سیستم ایمنی بدن استفاده شده است. گیاهی با طبع گرم که از تجمع سموم در اندام های مختلف جلوگیری و در پاکسازی سیستم لنفاوی موثر است به طوری که باعث باز شدن کانال های لنفاوی شده و از انباشت سموم و ابتلا به عفونت های مختلف جلوگیری می کند.
زنجبیل برای سلامت سیستم تنفسی نیز نقش موثری ایفا می کند، ترکیب روغن زنجبیل و روغن اوکالیپتوس راهی عالی برای تقویت سیستم ایمنی و تنفسی بدن به شمار می رود.

4- پیشگیری از عفونت های باکتریایی

همانطور که قبلا اشاره کردیم زنجبیل باعث بهبود عملکرد سیستم ایمنی بدن می شود. طی تحقیقات انجام شده و مقایسه عملکرد زنجبیل و آنتی بیوتیک های معمولی، مشخص شد راه حل های طبیعی و گیاهی همیشه برنده میدان خواهند بود!
داروهایی از قبیل کلرامفنیکول، آمپی سیلین و تتراسایکلین هرگز نمی توانند با اثرات ضدباکتریایی عصاره زنجبیل رقابت کنند. این مزیت زنجبیل برای افرادی که قبلا از ضعف سیستم ایمنی رنج برده و در بیمارستان بستری هستند بسیار مفید است. زیرا احتمال ابتلا به انواع بیماری های باکتریایی در بیمارستان افزایش می یابد.
نکته : اگر برای عیادت دوستان و آشنایان یا انجام عمل جراحی به بیمارستان می روید، دو قطره عصاره زنجبیل داخل آب حل کرده و مصرف کنید. این کار احتمال ابتلا به عفونت را کاهش می دهد. علاوه بر زنجبیل، می توان از روغن زیتون، گل میخک و روغن مالهوکا نیز برای پیشگیری از ابتلا به عفونت ها استفاده کرد.

5- درمان عفونت های قارچی

طی تحقیقاتی که در دانشگاه کارلتون، روی 29 گونه گیاهی مختلف و به منظور پیشگیری از ابتلا به بیماری های قارچی انجام شد، خواص ضدقارچی زنجبیل کاملا مشهود و بارز اعلام شده است.
نکته : برای درست کردن معجون ضدقارچ، چند قطره اسانس زنجبیل خالص را با روغن درخت چای و یک قاشق چایخوری روغن نارگیل مخلوط کرده و روزانه سه مرتبه مصرف کنید.

6- درمان زخم معده

زنجبیل می تواند در درمان زخم معده بسیار موثر عمل کند. تحقیقات جدید دانشمندان ثابت کرده این گیاه بی نظیر 6 تا 8 برابر قوی تر از داروی Prevacid که برای درمان زخم معده یا ریفلاکس استفاده می شود، عمل می کند.

7- تسکین درد

زنجبیل خاصیت ضد درد داشته و کارکرد آن شبیه به اثر کلسیم برای رفع درد می باشد. از آن جایی که مصرف زنجبیل باعث تحریک گیرنده هایی می شود که در انتهای عصب حسی قرار دارند، مصرف آن با سوزش همراه خواهد بود اما کاهش التهاب ، خود به خود باعث کاهش درد اندام های بدن می شود.
مصرف زنجبیل برای درمان و کاهش دردهای ناشی از قاعدگی نیز مفید است.

8- کنترل دیابت و کاهش قند خون

مصرف زنجبیل در افراد دیابتی باعث کاهش قند خون شده و میزان حساسیت انسولین را افزایش می دهد. خبر خوب اینکه زنجبیل در کاهش عوارض دیابت، از جمله بیماری رتینوپاتی دیابتی نیز اثربخش می باشد.

9- تنظیم کلسترول خون

طبق مطالعات انجام شده، مصرف 3 گرم پودر زنجبیل به صورت 3 دوز جداگانه، باعث کاهش چشمگیر کلسترول خون می شود. همچنین عصاره زنجبیل اثری مشابه مصرف داروی اتورواستاتین داشته و چربی خون را کاهش می دهد.

10- درمان آنفلوآنزا

در روزهای سرد زمستانی، نوشیدن چای زنجبیل راهی عالی برای گرم کردن بدن بوده و معرقی قوی محسوب می شود. برای تهیه چای زنجبیل خانگی، 20 تا 40 گرم زنجبیل تازه را در یک فنجان آب داغ قرار دهید. با اضافه کردن یک تکه لیمو یا یک قطره عسل فواید چای زنجبیل را دوچندان کنید. این چای، درمانی طبیعی و تسکین دهنده سرماخوردگی و آنفلوآنزا می باشد.

ارزش غذایی زنجبیل

این گیاه شگفت انگیز شامل انواع مختلف ویتامین و مواد معدنی می باشد. در 100 گرم ریشه زنجبیل تازه، مواد زیر یافت می شود:
کالری : 79 گرم
کربوهیدرات: 17.86
فیبر: 3.6 گرم
پروتئین: 3.57 گرم
سدیم: 14 میلی گرم
آهن: 1.15 گرم
ویتامین C: مقدار 7.7 میلی گرم
پتاسیم: 33 میلی گرم

سایر مواد مغذی موجود در زنجبیل عبارتند از :
ویتامین B6
منیزیم
فسفر
فلز روی
فولات
ریبوفلاوین
نیاسین

از جمله ترکیبات ضدالتهابی و آنتی اکسیدانی زنجبیل نیز می توان به ژینگرول، بتا کاروتن، کپسایسین، اسید کافئیک، کورکومین و سالیسیلات اشاره کرد.

فواید زنجبیل در کاهش وزن

می توان از زنجبیل تازه یا خشک شده به جای نمک و شکر ، برای افزودن طعم به غذاها و نوشیدنی ها استفاد کرد. از آن جایی که این گیاه به مقدار کم مصرف می شود، افزایش کالری، فیبر، کربوهیدرات و پروتئین به رژیم غذایی، چندان قابل توجه نخواهد بود و در کاهش وزن اثر مثبتی خواهد داشت.

نگهداری از زنجبیل

– هنگام خرید زنجبیل تازه، دقت کنید ریشه دارای پوست صاف و سفت، بدون چین و چروک و بوی تند باشد.
– زنجبیل تازه را در یک کیسه پلاستیکی قرار داده و در یخچال یا فریزر نگهداری کنید و پوست آن را قبل از مصرف جدا کنید.
– اگر زنجبیل تازه در دسترس ندارید، می توانید از زنجبیل خشک در غذا استفاده کنید.

چند دستورالعمل جالب برای مصرف زنجبیل

خواص زنجبیل
خواص زنجبیل

1. زنجبیل تازه را به اسموتی یا آبمیوه اضافه کنید.
2. زنجبیل تازه یا خشک را به سس سالاد خانگی اضافه کنید.
3- برای تهیه چای زنجبیل، آن را پوست گرفته و با آب بجوشانید.

بهترین روش های مصرف زنجبیل

1- زنجبیل خام : می توانید زنجبیل را به قطعاتی به اندازه انگشت شست خرد کرده و به همراه اسموتی یا به صورت آبمیوه مصرف کنید.
2- روغن زنجبیل: بهترین روش مصرف ، به صورت روغن می باشد که می توان به صورت موضعی خارجی برای تسکین دردها، یا با توجه به نوع بیماری به صورت خوراکی مصرف شود.
3- چای زنجبیل: معمولا از آن برای رفع حالت تهوع، شستشوی معده و آرامش بخش استفاده می شود. برای رفع التهاب، دو تا سه بار در روز، هر بار به اندازه یک فنجان میل شود.
4- پودر زنجبیل: پودر آن ادویه ای عالی برای پخت و پز محسوب می شود. همچنین می توان آن را به صورت کپسول با دوز توصیه شده 1000 میلی گرم روزانه مصرف کرد.

عوارض احتمالی زنجبیل برای سلامتی

اداره غذا و دارو ایالات متحده از زنجبیل به عنوان مکمل غذایی نام برده که به طور کلی بدون عوارض و بی خطر شناخته شده است. زنجبیل طبیعی برای اغلب افراد هیچ عوارضی ندارد. در برخی موارد گزارش شده، مصرف زیاد آن ممکن است باعث افزایش بروز علائم رفلاکس معده شود ، دهان را تحریک کند یا باعث اسهال شود.

چه کسانی در مصرف زنجبیل احتیاط کنند؟

-خانم های باردار، افراد مبتلا به دیابت و سنگ کیسه صفرا و افرادی که دچار اختلال در لخته شدن خون هستند، بهتر است قبل از افزایش مصرف زنجبیل، حتما با پزشک خود مشورت کنند.

-از مصرف مکمل های زنجبیل به همراه آسپرین یا داروهای رقیق کننده خون اجتناب کنید.

-در صورت مصرف زنجبیل به صورت روزانه، توصیه می شود افراد معمولی حداکثر 4 گرم زنجبیل خشک و خانم های باردار حداکثر 1 گرم به صورت روزانه مصرف کنند نه بیشتر!

نکات پایانی

*عوارض و اثربخشی مکمل های زنجبیل تولید شده در برندها و فرمولاسیون مختلف ، متفاوت می باشد.

*به طور کلی محققان توصیه می کنند در استفاده از مکمل های غذایی، به دلیل عدم استاندارد بودن آن ها، احتیاط شود.

*دانشمندان معتقدند هنوز بسیاری ازترکیبات موجود در زنجبیل به طور کامل مورد تحقیق قرار نگرفته و بسیاری از ادعاهای رایج میان مردم درباره این گیاه توسط علم پزشکی تایید نمی شود. اما یافته های پزشکی تا امروز ، نشان می دهد زنجبیل گیاهی پرفایده برای مقاصد پزشکی و درمانی می باشد.

منبع :draxemedicalnewstoday






نوع مطلب : زمین شناسی، زیست شناسی، درسی - علوم هفتم متوسطه، درسی - آموزش علوم دوم راهنمایی، درسی - آموزش علوم سوم راهنمایی، دانستنی های عمومی، 
برچسب ها :
لینک های مرتبط :
دوشنبه بیست و هشتم اسفند 1396 07:47 ق.ظ

Good info. Kudos.
cialis et insomni viagra cialis levitra free generic cialis buy original cialis order cialis from india cialis per paypa cialis preise schweiz costo in farmacia cialis cialis generika in deutschland kaufen tadalafil 10 mg
چهارشنبه شانزدهم اسفند 1396 08:26 ب.ظ
فروشگاه اینترنتی ماتریکس کالا
فروش ارزان قیمت محصولات-قیمت هایی متفاوت با سایر فروشگاه ها
این فرصت ویژه را از دست ندهید و به ما سر بزنید.. ما منتظر شما هستیم..
www.matrixkala.com
پنجشنبه دهم اسفند 1396 02:45 ب.ظ
سلام
خسته نباشید
میتونیم با ذکر منبع از مطالب شما کپی کنیم ؟
 
لبخندناراحتچشمک
نیشخندبغلسوال
قلبخجالتزبان
ماچتعجبعصبانی
عینکشیطانگریه
خندهقهقههخداحافظ
سبزقهرهورا
دستگلتفکر
نظرات پس از تایید نشان داده خواهند شد.


آمار وبلاگ
  • کل بازدید :
  • بازدید امروز :
  • بازدید دیروز :
  • بازدید این ماه :
  • بازدید ماه قبل :
  • تعداد نویسندگان :
  • تعداد کل پست ها :
  • آخرین بازدید :
  • آخرین بروز رسانی :
free counters